Loukomiehen koulu podcast - Osa 16 - Matti Johannes Koivu

[fa icon="calendar'] 30.03.2017  |  Tuomo Loukomies  |  Podcast

Matti Johannes Koivu Shownotes

Matin kanssa keskustelimme luovuudesta ja siitä, mitä on “arjen luovuus”. Kuten Alf Rehnilläkin, Matilla on luovuuten hyvin käsityöläinen näkökulma. Kaikki ovat luovia, ideat pitää vain muistaa kirjoittaa ylös.

Matin polku musiikin oppijana on sikäli perinteinen, että kodilla on suuri merkitys. Isän musiikkiharrastus on tehnyt nuoreen Mattiin lähtemättömän vaikutuksen. Kotoa reitti johti musiikkiopiston kautta bändeihin ja pianonsoiton lisäksi opiskelemaan kitaran soittoa. Kitaran soitosta on pakko todeta, että Matti on omaksunut tunnistettavan ja upeasoundisen näppäilytyylin. Soundi on sormissa.

Lue lisää

Loukomiehen koulu podcast - Osa 15 - Tapio Pajunen

[fa icon="calendar'] 20.03.2017  |  Tuomo Loukomies  |  Podcast

Tapio Pajunen Shownotes

Pitkän linjan politiikan toimittajalla ja puhetyöläisellä Tapio pajusella on vankka kokemus analyyttisestä puhetyöstä. Tapion kanssa oli äärimmäisen opettavaista keskustella studiossa, sillä lause on varmaa tuhansien tuntien koulimaa ammattilaisen ilmaisua.

Meiltä löytyi Tapion kanssa useita yhtymäkohtia kuten armeija-aika ja tie yliopistoon… Toimittajaksi Tapio kertoo oppineensa tekemällä. Mitään journalistisia opintoja Tapio ei kerro opiskelleensa. Toki hän on opiskellut poliittista historiaa valtiotieteellisessä tiedekunnassa. Paras koulu toimittajalle on Pajusen mukaan yleissivistys.

Lue lisää

Loukomiehen koulu podcast - Osa 14 - Sami Honkonen

[fa icon="calendar'] 19.01.2017  |  Tuomo Loukomies  |  Podcast

 

 

Sami Honkonen shownotes

Sami on tietojohtamisen moniosaaja, startup-yrittäjä, organisaatioiden ravistelija, podcast-isäntä, suosittu keynote-puhuja ja metallibändin laulaja. Sami kokee olevansa helposti tapoja luovaa sorttia, mutta ei ole kuitenkaan luonut itselleen joka päivä toistuvaa aamurutiinia. Hän kuitenkin herää usein aikaisin, jopa viiden aikaan, ja lukee, työskentelee ja käy salilla aamulla ennen varsinaista työpäivää.

Samin kanssa keskustelimme kompleksiteoriasta ja viitekehyksestä nimeltä Cynefin (lausutaan noin suunnilleen Knewin), joka vaikeasta nimestään huolimatta selkeyttää monimutkaisen maailmaan viiteen kenttään eli domainiin. Sami osaa selittää monimutkaisen asian kokeneen keynote-puhujan varmuudella ja selkeydellä metaforia käyttäen. Käytännössä tämä näkyy vaikkapa siinä, että best practices- mallit toimivat yksinkertaisessa kentässä, mutta eivät enää kompleksisessä kentässä.

Lue lisää

Loukomiehen koulu podcast - Osa 13 - Henkka Hyppönen

[fa icon="calendar'] 22.12.2016  |  Tuomo Loukomies  |  Podcast

Henkka Hyppönen Shownotes

 

Moni tuntee Henkka Hyppösen TV:n ja radion nopea-älyisenä juontajana, keynote-puhujana ja mediapersoonana. Henkka on kuitenkin paljon muutakin. Hän on yritysvalmentaja ja yrittäjä sekä ennen kaikkea tietokirjailija, jonka uusin kirja Pelon hinta on aivan kuumottavan tasokas. Se on luettava, viihdyttävä ja erittäin informatiivinen.

Lue lisää

Loukomiehen koulu podcast - Osa 12 - Anders Adlercreutz

[fa icon="calendar'] 11.11.2016  |  Tuomo Loukomies  |  Podcast


Anders Adlercreutz Shownotes

 

Anders Adlercreutz on monipuolinen aikaansaava hahmo, joka on lyhyen poliittisen uran aikana ehtinyt päästä kunnanvaltuustoon, eduskuntaan ja RKP:n puheenjohtajaehdokkaaksi. Anders on myös arkkitehti ja yrittäjä. Politiikkaan Anders lähti myöhään, mutta on aina ollut kiinnostunut yhteiskunnallisista asioista. Hän on seurannut mm. USA:n sisäpolitiikkaa lapsesta saakka. Reaganin voitto Carterista vuonna 1980 on jäänyt hänen mieleensä järkytyksenä. Jotain yhtymäkohtia voidaan vetää tähän päivään...

Lue lisää

Loukomiehen koulu podcast - Osa 11 Maija Itkonen

[fa icon="calendar'] 20.10.2016  |  Tuomo Loukomies  |  Podcast

 

 
Maija Itkonen Shownotes
 

Maija Itkonen on niin lähellä renessanssi-ihmistä, kuin nykyään vain voi olla. Hän on ammattimuusikko, lastenkirjailija, kuvittaja, muotoilija, keksijä, sarjayrittäjä ja toimitusjohtaja.

Tällä hetkellä hänet tunnetaan nyhtökauraa valmistavasta Gold&Green productista, mutta hän on luonut myös langattomaan lataukseen keskittyneen Powerkiss-yhtiön ja innovoinut langattoman latauksen integroimisen huonekaluihin.

Lue lisää

Loukomiehen koulu podcast - Osa 10 Alf Rehn

[fa icon="calendar'] 13.10.2016  |  Tuomo Loukomies  |  Podcast

 Alf Rehn Shownotes

Alf Rehnillä on valtavasti annettavaa kenelle tahansa meistä. Alf on Åbo Akademin organisaation ja johtamisen professori ja hänet tunnetaan innostavana puhujana, kärkevänä keskustelijana sekä kirjailijana. Vuonna 2009 Rehn sai kansainvälistä tunnustusta Thinkers 50 -listalla, jonka nousevien ajattelijoiden joukossa hänen sijoituksensa oli 13.

Alfin viimeisimmät kirjat ovat Vaaralliset ideat, Suunnaton Suomi sekä Unelmien talous. sekä Unelmien talous.

Keskustelimme ensin Bengt Holmströmin Nobel-palkinnosta sekä “tyhmien kysymysten” merkityksestä. Oppimisen ei aina tarvitse olla kivaa, helppoa tai edes ymmärrettävää, joskus on Alfin mukaan haastettava itsensä aivan liian vaikeilla asioilla. 

Lue lisää

Loukomiehen koulu podcast - Osa 9 Karla Nieminen

[fa icon="calendar'] 22.09.2016  |  Tuomo Loukomies  |  Podcast

 

 

Karla Nieminen shownotes
 

Karla on mielenkiintoinen hahmo. Hän on täynnä energiaa ja elämänilo huokuu Karlan ympärille. Karla on myös harvinainen yhdistelmä diplomi-insinööriä ja elämäntaito-genreä. Karlan yritys jäänmurtajat toimii ihmissuhdevalmennuksen alalla ja Karla on siis yrittäjä ja ihmissuhdevalmentaja.

Mitä sinä voit Karlalta oppia eli amerikaksi: What´s in it for me

Lue lisää

Loukomiehen koulu podcast - Osa 8 Paavo Häikiö

[fa icon="calendar'] 01.09.2016  |  Tuomo Loukomies  |  Podcast

 

Paavo Häikiö shownotes

Tällä kertaa vieraana on todellinen puhetyön ammattilainen. Radio Suomen ja YLE:n toimittaja Paavo Häikiö, joka on tehnyt noin 3500 henkilöhaastattelua sekä radioon että televisioon. Paavon tapa oppia on tekeminen. Hän on vankasta koulutustaustasta huolimatta käytännön tekemisen kannattaja oppimiseen liittyen. Hän kertoo mm. oppineensa neljä kieltä paikan päällä puhumalla, ei niinkään koulussa.

Lue lisää

Loukomiehen koulu podcast - Osa 7 Lauri Järvilehto

[fa icon="calendar'] 09.06.2016  |  Tuomo Loukomies  |  Podcast

Lauri Järvilehto shownotes

Pidä hatusta kiinni, sillä nyt mennään kovaa!

Lauri Järvilehto puhuu paljon ja nopeasti. Hänen lanttunsa tuntuu leikkaavan kuitenkin vielä puhettakin joutuisammin. Podcastin tekeminen Laurin kanssa oli toisaalta vaivatonta, koska ei itse tarvinnut sanoa juuri mitään. Toisaalta se oli hengästyttävän työlästä, koska piti yrittää pysyä perässä supernopeassa tempossa.

Lue lisää