Kuka on teidän firman rehtori?

[fa icon="calendar'] 18.05.2017  |  Tuomo Loukomies  |  Oppiminen

Joskus vanhakin koira oppii uutta. Törmäsin viime viikolla käsitteeseen nimeltään “Chief Learning Officer”. Tämä titteli tarkoittaa ison firman oppimisprosessista vastaavaa korkeinta johtajaa. Hänen roolinsa on vastata firman tai muun organisaation oppimisesta, innovatiivisuudesta ja luovuudesta kokonaisuudessaan. Nykypäivänä tähän rooliin kuuluu luonnollisesti ymmärrys digitaalisuudesta, tekoälystä ja algoritmeistä, big datasta ja monesta muusta nykyisyyden ja tulevaisuuden ilmiöstä.

Lue lisää

Oppiminen on voittava tapa

[fa icon="calendar'] 11.05.2017  |  Tuomo Loukomies  |  Oppiminen

Menestyviä ihmisiä yhdistävät voittavat tavat

Pidin 8.5. webinaarin aiheesta: Oppiminen on voittava tapa. Paikalle saapui satapäinen yleisö. Katso webinaaritallenne ja ryhdy rakentamaan itsellesi voittavia tapoja. 

Katso webinaaritallenne täältä.

Tuomo Loukomies

Oppimisvalmentaja

Lue lisää

Loukomiehen koulu podcast - Osa 17 - Jari Sarasvuo

[fa icon="calendar'] 03.05.2017  |  Tuomo Loukomies  |  Podcast

Jari Sarasvuo Shownotes

Oi tätä ilon päivää! Onnistuin lopulta saamaan Jari Sarasvuon Loukomiehen koulun vieraaksi. Jarin saaminen pulpettiin ja jutustelemaan yli tunniksi ei ole niitä helpoimpia tehtäviä, sen verran kiireinen kaveri on kyseessä. 

Keskustelu toteutettiin Jarin Kauniaisten kodin kirjastossa (kuvassa), joka on todella vaikuttava paikka. Käsin puusepän työnä rakennettu sisustus tekee oikeutta valtavalle määrälle kirjallisuutta, ja paikka kokonaisuudessaan huokuu rauhaa ja keskittymistä. 

Rutiinit

Jarin päivittäinen työskentely perustuu illan pieneen vetäytymihetkeen ja suunnittelusessioon, joka mahdollistaa aamun räjähdyksenomaisen ampaisemisen toimintaan. Jari panostaa totuuden hetkiin, joiden kiinni nappaamiseen energia ja tekeminen pitää suunnata. Iltatyöskentely varmistaa sen, että on oikealla raiteella heti aamusta alkaen. Totuuden hetkien hahmottaminen tapahtuu etukäteen edellisen illan suunnittelussa. Totuuden hetki on tilanne, jossa asiat paljastavat itsensä. Totuuden hetkissä tarina joko nousee siivilleen tai se rapautuu ja romahtaa.


Oppiminen on voittava tapa. Jos haluat rakentaa oppimisesta itsellesi voittavan tavan lue lisää.

Lue lisää

Nauraminen kahvihuoneessa kielletty!

[fa icon="calendar'] 07.04.2017  |  Tuomo Loukomies  |  Oppiminen

 

Pelko saa meidät toimimaan. Hätätilanteiden sattuessa saamme pelosta voimaa, joka nostaa suorituskykymme äärimmilleen hetkellisesti. Pelko on voimaa. Vai onko?

Asia riippuu tilanteesta ja aikajänteestä. Pelko voi olla voimavara ja motivaattori lyhyellä aikajänteellä ja kriisitilanteessa. Tämä voi päteä myös työelämässä. Yleisesti ottaen pelko on kuitenkin huonoimpia motivaattoreita ihmisten suorityskyvylle vähänkään pidemmällä ajanjaksolla.

Lue lisää

Loukomiehen koulu podcast - Osa 16 - Matti Johannes Koivu

[fa icon="calendar'] 30.03.2017  |  Tuomo Loukomies  |  Podcast

Matti Johannes Koivu Shownotes

Matin kanssa keskustelimme luovuudesta ja siitä, mitä on “arjen luovuus”. Kuten Alf Rehnilläkin, Matilla on luovuuten hyvin käsityöläinen näkökulma. Kaikki ovat luovia, ideat pitää vain muistaa kirjoittaa ylös.

Matin polku musiikin oppijana on sikäli perinteinen, että kodilla on suuri merkitys. Isän musiikkiharrastus on tehnyt nuoreen Mattiin lähtemättömän vaikutuksen. Kotoa reitti johti musiikkiopiston kautta bändeihin ja pianonsoiton lisäksi opiskelemaan kitaran soittoa. Kitaran soitosta on pakko todeta, että Matti on omaksunut tunnistettavan ja upeasoundisen näppäilytyylin. Soundi on sormissa.

Lue lisää

Loukomiehen koulu podcast - Osa 15 - Tapio Pajunen

[fa icon="calendar'] 20.03.2017  |  Tuomo Loukomies  |  Podcast

Tapio Pajunen Shownotes

Pitkän linjan politiikan toimittajalla ja puhetyöläisellä Tapio pajusella on vankka kokemus analyyttisestä puhetyöstä. Tapion kanssa oli äärimmäisen opettavaista keskustella studiossa, sillä lause on varmaa tuhansien tuntien koulimaa ammattilaisen ilmaisua.

Meiltä löytyi Tapion kanssa useita yhtymäkohtia kuten armeija-aika ja tie yliopistoon… Toimittajaksi Tapio kertoo oppineensa tekemällä. Mitään journalistisia opintoja Tapio ei kerro opiskelleensa. Toki hän on opiskellut poliittista historiaa valtiotieteellisessä tiedekunnassa. Paras koulu toimittajalle on Pajusen mukaan yleissivistys.

Lue lisää

Haluamme antaa lahjan, tuntisitko sinä sille saajan?

[fa icon="calendar'] 15.03.2017  |  Tuomo Loukomies  |  Oppiminen

 

 

Minulle soitti vanha ystävä vuosien takaa. Hän kertoi tykkäilleensä verkkotouhuistani. Hänellä oli kuitenkin muutakin asiaa: Kaverini tarvitsi neuvoja sukulaisen jälkikasvulle, jolla oli kuulemma elämä edessään, mutta opiskelutaidot hieman hakusessa.

Lue lisää

Kuinka kehittää keskittymiskykyä?

[fa icon="calendar'] 12.03.2017  |  Tuomo Loukomies  |  Oppiminen

 

Välillä olo on kuin kultakalalla. Huomio poukkoilee asiasta toiseen eikä mitään jää päähän. Keskittymiskyvyn parantamiseen on kaksi hyvää keinoa. Kalenteri ja munakello. Aikatauluta opiskelu kalenteriin ja opiskele sinulle sopivissa paloissa kelloa vastaan.

Kerron näistä työkaluista tarkemmin blogeissani sekä uudella verkkokurssillani.

Tuomo Loukomies

Oppimisvalmentaja

Kyllä! Haluan tietää miten voisin oppia nopeammin ja työskennellä tehokkaammin.

Lue lisää

Onko sinulla töitä tulevaisuudessa?

[fa icon="calendar'] 09.03.2017  |  Tuomo Loukomies  |  Oppiminen

 

Minulta kysytään nykyään usein mielipidettä siitä, minne työelämä on menossa ja kuinka oppiminen siihen liittyy. Suunta lienee kaikille selvä; eteen ja ylös. Siis jos katsotaan asiaa automatisaation, digitalisaation, robotisaation ja tekoälyn näkökulmista. Suurin kysymys on se, kuinka paljon ihmisen panosta tarvitaan jatkossa.

Lue lisää

Pienet tavoitteet, isot tulokset

[fa icon="calendar'] 08.03.2017  |  Tuomo Loukomies  |  Oppiminen

 

 

Ahneella on paskainen loppu. Näin on myös oppimisen suhteen. Isot tavoitteet kasvattavat epäonnistumisen todennäköisyyttä ja urakka jää usein kesken.

Pilko isot oppimishaasteet pieniin paloihin niin onnistut varmemmin. Pienet toistuvat onnistumiset parhaimmillaan addiktoivat sinut oppimaan jatkuvasti uutta.

Lisää käytännön ohjeita löytyy blogeissani sekä uudelta verkkokurssiltani.

Tuomo Loukomies

Oppimisvalmentaja

Kyllä! Haluan tietää miten voisin oppia nopeammin ja työskennellä tehokkaammin.

Lue lisää