Juokse villi lapsi

[fa icon="calendar'] 23.06.2016  |  Tuomo Loukomies  |  Oppiminen

Juokse villi lapsi

Ihminen on tehty liikkumaan. Jokainen voi kokea, miltä sekä kehossa että mielessä alkaa tuntua, jos joutuu makaamaan paikallaan vaikkapa sairaana pitkään. Ihmisen mieli jumittuu samaan tahtiin kehon kanssa, kun aineenvaihdunta tökkiii ja nesteet ei kierrä. Pitkään on tiedetty, että “terve sielu terveessä ruumissa” on totisinta totta, mutta nyt on alkanut tulla vahvistusta tieteellisen tutkimusten puolelta sille, että liikunta ja urheilu toden totta vaikuttavat neurologisella tasolla suoraan aivotoimintaamme.

Lue lisää

Oppijan 10 virhettä - Osa 5/10 Juuttuminen

[fa icon="calendar'] 16.06.2016  |  Tuomo Loukomies  |  Oppiminen

Juuttuminen

Tänään käsittelemme “oppimisen kymmenen virhettä”-videobogisarjassa ilmiötä nimeltä juuttuminen.

Kertoiko joku sinulle lapsena, että “Suutari pysyköön lestissään”, “Joka kuuseen kurkottaa, se katajaan kapsahtaa” ja “Itku pitkästä ilosta” ? Nämä suomalaiset sananlaskut kuvaavat täydellisen hienosti juuttumisen myrkyllistä ilmapiiriä. Suomalaisia on usein syytetty siitä, että pidämme “kynttilää vakan alla”. Emme kuulemma osaa myydä itseämme emmekä tuotteitamme. Tyydymme liian vähään ja ruotsalaiset, saksalaiset ja amerikkalaiset keräävät hedelmät, vaikka olemmekin älykkäämpiä kuin muut yhteensä ja meillä on maailman paras PISA-peruskoulukin.

Lue lisää

Loukomiehen koulu podcast - Osa 7 Lauri Järvilehto

[fa icon="calendar'] 09.06.2016  |  Tuomo Loukomies  |  Podcast

Lauri Järvilehto shownotes

Pidä hatusta kiinni, sillä nyt mennään kovaa!

Lauri Järvilehto puhuu paljon ja nopeasti. Hänen lanttunsa tuntuu leikkaavan kuitenkin vielä puhettakin joutuisammin. Podcastin tekeminen Laurin kanssa oli toisaalta vaivatonta, koska ei itse tarvinnut sanoa juuri mitään. Toisaalta se oli hengästyttävän työlästä, koska piti yrittää pysyä perässä supernopeassa tempossa.

Lue lisää

Oppijan 10 virhettä - Osa 4/10 Sekavuus

[fa icon="calendar'] 02.06.2016  |  Tuomo Loukomies  |  Oppiminen

Sekavuus

 

Tänään käsittelemme “oppimisen kymmenen virhettä”-videobogisarjassa tiedon sekamelskaa ja sen jäsentämistä.

Miten tämä liittyy sinuun? Sinullahan on kaikki aina järjestyksessä, eikä kaaos kohtaa kotiasi, työstäsi puhumattakaan? Me kaikki koemme riittämättömyyttä, kiirettä ja kaaoksen aiheuttamaa painetta. Joskus se jalostuu jopa stressiksi. Sekavuus, kiire ja stressi ovat tietysti oppimisen vihollisia, vai ovatko?

Lue lisää