Loukomiehen koulu podcast - Osa 6 Pekka Peura

[fa icon="calendar'] 26.05.2016  |  Tuomo Loukomies  |  Podcast

Pekka Peura shownotes

“Oppilaat usein lunttaa kokeissa sillä, että ne lukee hirveesti edellisenä iltana”- Pekka Peura

Tänään Loukomiehen koulussa on vieraana yksilöllistä oppimista matematiikan opetuksessa kehittänyt Pekka Peura. Pekka on yksilöllisen oppimisen ajattelutavan pioneeri ja rohkea uudistaja. Hänen lukiokursseillaan ei ole kokeita, eikä opettajakaan ole juuri äänessä. Pekan opetus ja filosofia perustuvat yksilölliseen oppimiseen ja omaan tahtiin etenemiseen.

Lue lisää

Oppijan 10 virhettä - Osa 3/10 Kiire

[fa icon="calendar'] 21.05.2016  |  Tuomo Loukomies  |  Oppiminen

Kiire

Oletko joskus jättänyt jonkun tärkeän ja ison asian opiskelun aloittamisen viime tinkaan etkä sitten loppujen lopuksi oppinutkaan asiaa kovin hyvin. Sitten syytät kiirettä ja oikeassa olet. Siinä se vika onkin. Kiire on kuitenkin sinun oma valintasi, joten oikeasti syyllinen huonoon oppimistulokseen olet sinä itse.

Lue lisää

Loukomiehen koulu podcast - Osa 5 - Maarika Maury

[fa icon="calendar'] 12.05.2016  |  Tuomo Loukomies  |  Podcast

Maarika Maury shownotes

Maarika Maury (äännetään Morii) on nainen tämän kevään strategiakeskustelun takana. Hänen tutkimustuloksensa suomalaisten yritysten johdon ja henkilöstön strategiatuntemuksesta on lyönyt monet ällikällä. Tulokset kieltämättä ovat hämmentäviä. Maarika tekee väitöskirjaa aiheesta Vaasan yliopistoon ja toimii samalla konsulttifirma Kissconsultingin toimitusjohtajana. Työssään hän auttaa yrityksiä yksinkertaistamaan, kirkastamaan ja kyllä, myös oppimaan strategiaansa.

Lue lisää

Oppijan 10 virhettä - Osa 2/10 - Tarkkaavaisuus

[fa icon="calendar'] 05.05.2016  |  Tuomo Loukomies  |  Oppiminen

Tarkkaavaisuus

Tarkkaavaisuus on huomion suuntaamista ja huomion ylläpitämistä. Vain sen voimme oppia, minne huomiomme on suunnattu. Moni puhuu tarkkaavaisuudesta ja keskittymisestä samana asiana, mutta itse erottelen käsitteet niin, että tarkkaavaisuus on huomion suuntaamista, tarkkaavaisuuden ylläpitämistä tietyn aikajakson ajan (attention span) sekä tarkkaavaisuuden jakamista (multitasking). Keskittyminen taas on keskittymistä olennaiseen, siis rajaamista.

Lue lisää