Oppiiko lapsesi jos nenä on kiinni näytössä?

[fa icon="calendar'] 30.09.2016  |  Tuomo Loukomies  |  Oppiminen

 

Niin, tämähän on se kysymys. Kuinka paljon koulun pitää vielä tarjota pädejä ja kännykkää, kun lapset ovat yhä nuorempana nenä kiinni näytössä? Voiko käydä niin, että lastemme aivot eivät kestäkään jatkuvaa ruutualtistusta? Onko meillä kymmenen vuoden päästä sukupolvi tarkkaavaisuushäiriöisiä, joille kultakalan tarkkaavaisuusjakso (Telegraph) on jo täyttä utopiaa? Pitäisikö koulun olle se rauhoittava paikka, jossa opitaan ja toimitaan ilman pilvipalveluiden pilvilinnoja, kaukana tiedon valtatiestä ja kaiken internetistä

Lue lisää

Loukomiehen koulu podcast - Osa 9 Karla Nieminen

[fa icon="calendar'] 22.09.2016  |  Tuomo Loukomies  |  Podcast

 

 

Karla Nieminen shownotes
 

Karla on mielenkiintoinen hahmo. Hän on täynnä energiaa ja elämänilo huokuu Karlan ympärille. Karla on myös harvinainen yhdistelmä diplomi-insinööriä ja elämäntaito-genreä. Karlan yritys jäänmurtajat toimii ihmissuhdevalmennuksen alalla ja Karla on siis yrittäjä ja ihmissuhdevalmentaja.

Mitä sinä voit Karlalta oppia eli amerikaksi: What´s in it for me

Lue lisää

Uskallatko epäonnistua, jotta oppisit?

[fa icon="calendar'] 15.09.2016  |  Tuomo Loukomies  |  Oppiminen

Bengt Holmström sanoi Suomen taloustilannetta käsittelevässä jutussa Helsingin Sanomissa (HS 19.8.2015), että epäonnistuminen on oppimista. Lause jäi heti mieleeni kahdesta syystä: Ensinnäkin se on ristiriitainen ja tunteita herättävä, varsinkin täällä Suomessa ja toiseksi se on totta.

Lue lisää

Onnellinen vai uhri?

[fa icon="calendar'] 08.09.2016  |  Tuomo Loukomies  |  Oppiminen

 

Olemme itse onnemme ja menestyksemme suurin mahdollistaja. Olemme samalla kuitenkin myös sen suurin uhka. Kaikki, mitä teemme, ajattelemme ja tunnemme on melko suurelta osin ohjelmoitavissa toimimaan hyväksemme. Kuitenkin, jos annamme kaaoksen vallita mielessämme, olemme onnemme kanssa sattuman oikkujen armoilla. Emme pysty välttämättä hallitsemaan ajatuksiamme tai tunteitamme, mutta aina pystymme hallitsemaan toimintaamme, sitä, mihin tunteemme meitä ohjaavat.

Lue lisää

Loukomiehen koulu podcast - Osa 8 Paavo Häikiö

[fa icon="calendar'] 01.09.2016  |  Tuomo Loukomies  |  Podcast

 

Paavo Häikiö shownotes

Tällä kertaa vieraana on todellinen puhetyön ammattilainen. Radio Suomen ja YLE:n toimittaja Paavo Häikiö, joka on tehnyt noin 3500 henkilöhaastattelua sekä radioon että televisioon. Paavon tapa oppia on tekeminen. Hän on vankasta koulutustaustasta huolimatta käytännön tekemisen kannattaja oppimiseen liittyen. Hän kertoo mm. oppineensa neljä kieltä paikan päällä puhumalla, ei niinkään koulussa.

Lue lisää