Rakkaus, maastopuku ja lentäjän poika

[fa icon="calendar'] 02.12.2015  |  Tuomo Loukomies  |  Blogi

Yhdysvaltojen laivaston erikoisjoukko Navy SEAL on eräs maailman koulutetuimmista ja parhaista armeijan erikoisyksiköistä. Kuuntelin entisen Navy SEAL- sotilaan ja kouluttajan Jocko Willinkin haastattelua suositussa Tim Ferriss-podcastissa. Ferriss kysyi Willinkiltä, mitkä ovat hänen mielestään johtajan tärkeimmät taidot? Willink mietti hetken ja sanoi kaksi.

Lue lisää

Uudet aivosolut, banaanit ja masennuksen hoito!

[fa icon="calendar'] 10.11.2015  |  Tuomo Loukomies  |  Blogi

Koulussa minulle opetettiin, että ihminen syntyy niiden aivosolujen kanssa, joita hän elämässään tarvitsee. Uusia ei synny. Aivosoluja kuolee koko ajan, mutta niitä on niin paljon, ettei se haittaa. Oppiminen on hermoverkkojen uudelleen järjestymistä, ei aivosolujen uudelleen syntymistä. Näin tosiaan pitkään luultiin.

Lue lisää

Kantapään kautta

[fa icon="calendar'] 25.09.2015  |  Tuomo Loukomies  |  Blogi

Usein törmää keskusteluun tai jonkun muisteluun siitä, miksi koulussa on aikanaan ollut tai on vieläkin niin epämotivoivaa ja tylsää. Samoin ihmiset kokevat kouluoppimisen tai opiskelun hankalaksi ja työlääksi. Melko yleistä on ajatella niin, että mitä helpompaa ja hauskempaa oppiminen on, sitä parempaa on oppimisen laatu. Luonnollisesti tämä pitää paikkansa monessa tilanteessa. Sisäisesti motivoitunut ja mahdollisesti flow-tilassa kiitävä oppija varmasti usein oppiikin helposti ja oppimistulokset ovat myös laadullisesti arvioituna loistavia.

Lue lisää