Loukomiehen koulu podcast - Osa 16 - Matti Johannes Koivu

[fa icon="calendar'] 30.03.2017  |  Tuomo Loukomies  |  Podcast

Matti Johannes Koivu Shownotes

Matin kanssa keskustelimme luovuudesta ja siitä, mitä on “arjen luovuus”. Kuten Alf Rehnilläkin, Matilla on luovuuten hyvin käsityöläinen näkökulma. Kaikki ovat luovia, ideat pitää vain muistaa kirjoittaa ylös.

Matin polku musiikin oppijana on sikäli perinteinen, että kodilla on suuri merkitys. Isän musiikkiharrastus on tehnyt nuoreen Mattiin lähtemättömän vaikutuksen. Kotoa reitti johti musiikkiopiston kautta bändeihin ja pianonsoiton lisäksi opiskelemaan kitaran soittoa. Kitaran soitosta on pakko todeta, että Matti on omaksunut tunnistettavan ja upeasoundisen näppäilytyylin. Soundi on sormissa.

Lue lisää

Loukomiehen koulu podcast - Osa 15 - Tapio Pajunen

[fa icon="calendar'] 20.03.2017  |  Tuomo Loukomies  |  Podcast

Tapio Pajunen Shownotes

Pitkän linjan politiikan toimittajalla ja puhetyöläisellä Tapio pajusella on vankka kokemus analyyttisestä puhetyöstä. Tapion kanssa oli äärimmäisen opettavaista keskustella studiossa, sillä lause on varmaa tuhansien tuntien koulimaa ammattilaisen ilmaisua.

Meiltä löytyi Tapion kanssa useita yhtymäkohtia kuten armeija-aika ja tie yliopistoon… Toimittajaksi Tapio kertoo oppineensa tekemällä. Mitään journalistisia opintoja Tapio ei kerro opiskelleensa. Toki hän on opiskellut poliittista historiaa valtiotieteellisessä tiedekunnassa. Paras koulu toimittajalle on Pajusen mukaan yleissivistys.

Lue lisää

Haluamme antaa lahjan, tuntisitko sinä sille saajan?

[fa icon="calendar'] 15.03.2017  |  Tuomo Loukomies  |  Oppiminen

 

 

Minulle soitti vanha ystävä vuosien takaa. Hän kertoi tykkäilleensä verkkotouhuistani. Hänellä oli kuitenkin muutakin asiaa: Kaverini tarvitsi neuvoja sukulaisen jälkikasvulle, jolla oli kuulemma elämä edessään, mutta opiskelutaidot hieman hakusessa.

Lue lisää

Kuinka kehittää keskittymiskykyä?

[fa icon="calendar'] 12.03.2017  |  Tuomo Loukomies  |  Oppiminen

 

Välillä olo on kuin kultakalalla. Huomio poukkoilee asiasta toiseen eikä mitään jää päähän. Keskittymiskyvyn parantamiseen on kaksi hyvää keinoa. Kalenteri ja munakello. Aikatauluta opiskelu kalenteriin ja opiskele sinulle sopivissa paloissa kelloa vastaan.

Kerron näistä työkaluista tarkemmin blogeissani sekä uudella verkkokurssillani.

Tuomo Loukomies

Oppimisvalmentaja

Kyllä! Haluan tietää miten voisin oppia nopeammin ja työskennellä tehokkaammin.

Lue lisää

Onko sinulla töitä tulevaisuudessa?

[fa icon="calendar'] 09.03.2017  |  Tuomo Loukomies  |  Oppiminen

 

Minulta kysytään nykyään usein mielipidettä siitä, minne työelämä on menossa ja kuinka oppiminen siihen liittyy. Suunta lienee kaikille selvä; eteen ja ylös. Siis jos katsotaan asiaa automatisaation, digitalisaation, robotisaation ja tekoälyn näkökulmista. Suurin kysymys on se, kuinka paljon ihmisen panosta tarvitaan jatkossa.

Lue lisää

Pienet tavoitteet, isot tulokset

[fa icon="calendar'] 08.03.2017  |  Tuomo Loukomies  |  Oppiminen

 

 

Ahneella on paskainen loppu. Näin on myös oppimisen suhteen. Isot tavoitteet kasvattavat epäonnistumisen todennäköisyyttä ja urakka jää usein kesken.

Pilko isot oppimishaasteet pieniin paloihin niin onnistut varmemmin. Pienet toistuvat onnistumiset parhaimmillaan addiktoivat sinut oppimaan jatkuvasti uutta.

Lisää käytännön ohjeita löytyy blogeissani sekä uudelta verkkokurssiltani.

Tuomo Loukomies

Oppimisvalmentaja

Kyllä! Haluan tietää miten voisin oppia nopeammin ja työskennellä tehokkaammin.

Lue lisää

Tavat ankkuroivat uudet opit arkeen

[fa icon="calendar'] 03.03.2017  |  Tuomo Loukomies  |  Oppiminen

 

Opiskelu on inspiroivaa ajanvietettä. Olen lukemattomia kertoja viihdyttänyt itseäni lukemalla tietokirjallisuutta ja katsomalla työhön liittyviä videoita. Ajan kuluttaminen kirjojen ja videoiden parissa ei kuitenkaan tarkoita sitä, että olisin oppinut jotain. 

Oppiminen edellyttää toimintaa. Tietojen ja taitojen soveltamista arjessa. Kerron näistä metodeista blogeissani sekä uudella verkkokurssillani.

Tuomo Loukomies

Oppimisvalmentaja

Kyllä! Haluan tietää miten voisin oppia nopeammin ja työskennellä tehokkaammin.

Lue lisää

Opi nopeammin, työskentele tehokkaammin

[fa icon="calendar'] 01.03.2017  |  Tuomo Loukomies  |  Oppiminen

 

Työ säilyy mutta muuttuu?

Voisiko sittenkin olla niin, että ne ammatit, joista emme vielä edes tiedä ja jotka korvaavat nykyiset ammatit, pelastavat tilanteemme. Historiassa näin on aina ollut. Koneiden pelättiin korvaavan ihmiset työvoimana jo kehruu-Jennyn ajoista 1700-luvun lopun Englannissa. Aina on kuitenkin yhä kasvavalle määrälle ihmisiä löytynyt työtä. Tällä hetkellä tuntemattomat tulevaisuuden ammatit saattavat pelastaa tilanteemme.

Lue lisää