Kun uskot, et ajattele - Galilei, Dweck ja Soinin Timo

[fa icon="calendar'] 27.10.2016  |  Tuomo Loukomies  |  Oppiminen


Kun uskot et ajattele - Galilei, Dweck ja Soinin Timo

 

Vuonna 1623 Rooman pyhälle istuimelle astui uusi paavi. Valkoisen savun noustua Sikstuksen kappelin savupiipusta paaviksi oli valittu myöhemmin “runoilijapaaviksi” kutsuttu Urbanus VIII. Hän edusti huomattavasti älyllisempää ja avarakatseisempaa maailmankuvaa kuin edeltäjänsä ja suhtautui myönteisen ihailevasti herraan nimeltä Galileo Galilei.

Lue lisää

Loukomiehen koulu podcast - Osa 11 Maija Itkonen

[fa icon="calendar'] 20.10.2016  |  Tuomo Loukomies  |  Podcast

 

 
Maija Itkonen Shownotes
 

Maija Itkonen on niin lähellä renessanssi-ihmistä, kuin nykyään vain voi olla. Hän on ammattimuusikko, lastenkirjailija, kuvittaja, muotoilija, keksijä, sarjayrittäjä ja toimitusjohtaja.

Tällä hetkellä hänet tunnetaan nyhtökauraa valmistavasta Gold&Green productista, mutta hän on luonut myös langattomaan lataukseen keskittyneen Powerkiss-yhtiön ja innovoinut langattoman latauksen integroimisen huonekaluihin.

Lue lisää

Loukomiehen koulu podcast - Osa 10 Alf Rehn

[fa icon="calendar'] 13.10.2016  |  Tuomo Loukomies  |  Podcast

 Alf Rehn Shownotes

Alf Rehnillä on valtavasti annettavaa kenelle tahansa meistä. Alf on Åbo Akademin organisaation ja johtamisen professori ja hänet tunnetaan innostavana puhujana, kärkevänä keskustelijana sekä kirjailijana. Vuonna 2009 Rehn sai kansainvälistä tunnustusta Thinkers 50 -listalla, jonka nousevien ajattelijoiden joukossa hänen sijoituksensa oli 13.

Alfin viimeisimmät kirjat ovat Vaaralliset ideat, Suunnaton Suomi sekä Unelmien talous. sekä Unelmien talous.

Keskustelimme ensin Bengt Holmströmin Nobel-palkinnosta sekä “tyhmien kysymysten” merkityksestä. Oppimisen ei aina tarvitse olla kivaa, helppoa tai edes ymmärrettävää, joskus on Alfin mukaan haastettava itsensä aivan liian vaikeilla asioilla. 

Lue lisää

Kynät käteen liimaperseet

[fa icon="calendar'] 06.10.2016  |  Tuomo Loukomies  |  Oppiminen

Nyt on pakko Nordic Business Forumin kunniaksi jatkaa viime viikon blogin teemaa, johon Kreeta Karvalakin viittasi Iltalehdessä. Ansiokkaassa blogissaan Karvala kuvaili 11-vuotiaan tuntoja digitaalisesta oppimisesta. Hän totesi“... että kaikkia tehtäviä ei tarvitsisi tehdä tietokoneella e-vihkoihin. Haluaisin saada oikeat vihot takaisin…”. Jotain vihoissa ja käsin kirjoittamisessa on.

Lue lisää