Pois paniikkivyöhykkeeltä

[fa icon="calendar'] 08.11.2017  |  Tuomo Loukomies  |  OppiminenRelax! -Nothing is under control

Me ihmiset elämme kontrollin harhasta. Joku enemmän, toinen vähemmän. Jokainen meistä haluaisi kuitenkin olla oman elämänsä kuskin paikalla edes jossain määrin. Miksi sanon harhasta? Koska häviävän pieni määrä elämästämme on oikeasti täysin omissa käsissämme ja täydessä kontrollissamme.

Lue lisää

Tee parempia päätöksiä

[fa icon="calendar'] 28.09.2017  |  Tuomo Loukomies  |  Oppiminen

Katso webinaarin tallenne

 

Päätöksentekopäiväkirjan avulla parempia päätöksiä

Harva meistä on opiskellut ja harjoitellut  päätöksenteon mestariksi . Teemme päätöksiä enemmän tai vähemmän automaattiohjauksessa.
 
Suurin ongelma päätöksenteossa on   palautteen puute.  Teemme päätöksiä, mutta emme tiedä olivatko ne hyviä vai huonoja. Ilman palautetta emme voi oppia.

Lue lisää

Kysy aina “miksi?”, paitsi silloin kun ei missään nimessä kannata kysyä “miksi?”

[fa icon="calendar'] 13.09.2017  |  Tuomo Loukomies  |  Oppiminen


Ihmisen motivaatiota on tutkittu paljon. Eräs keskeisimpiä teoriota aiheesta on Edward Decin ja Richard Ryanin itsohjautuvuusteoria (self determination theory), joka pyrkii selittämään ihmisen sisäsyntyistä motivaatiota psykologisten perustarpeiden näkökulmasta.

Lue lisää

Hävitty taistelu ja voitettu sota

[fa icon="calendar'] 03.08.2017  |  Tuomo Loukomies  |  Oppiminen

Photo by Valentin Antonini on Unsplash

Kormilaisen Ville kirjoitti meistä nelikymppisistä blogissaan. Tästä ispiroituneena keskustelin hänen kanssaan oppimisesta ja nuoren sukupolven huikeasta reservistä tämän päivän haasteiden selättämiseen. Olen Villen kanssa monesta asiasta samaa mieltä. Tämän päivän alle kolmekymppiset ovat huikeassa etulyöntiasemassa monessa suhteessa.

Lue lisää

Vapaudu ajattelusi kahleista

[fa icon="calendar'] 05.06.2017  |  Tuomo Loukomies  |  Oppiminen

Vapaudu ajattelusi kahleista - webinaari

“Olen impulsiivinen tunneihminen”. Ihminen voi määritellä itsensä monella tavalla. Olemme lapsesta saaneet osaksemme erilaisia leimoja siitä millaisia olemme. Leimoista tulee vähitellen osa identiteettiämme. Valitettavasti näin saatetaan rakentaa ajattelutapa, jota voisi kutsua lukkiutuneeksi ajatteluksi. Lukkiutuneen ajattelutavan tunnusmerkki on etukäteen leimata kasvu ja oppiminen mahdottomiksi ja muutos huonoksi. Lukkiutuneessa ajattelussa oma mielemme alkaa suojella nykytilaa ja pelkää uusien asioiden yrittämistä.

Lue lisää

Kuka on teidän firman rehtori?

[fa icon="calendar'] 18.05.2017  |  Tuomo Loukomies  |  Oppiminen

Joskus vanhakin koira oppii uutta. Törmäsin viime viikolla käsitteeseen nimeltään “Chief Learning Officer”. Tämä titteli tarkoittaa ison firman oppimisprosessista vastaavaa korkeinta johtajaa. Hänen roolinsa on vastata firman tai muun organisaation oppimisesta, innovatiivisuudesta ja luovuudesta kokonaisuudessaan. Nykypäivänä tähän rooliin kuuluu luonnollisesti ymmärrys digitaalisuudesta, tekoälystä ja algoritmeistä, big datasta ja monesta muusta nykyisyyden ja tulevaisuuden ilmiöstä.

Lue lisää

Oppiminen on voittava tapa

[fa icon="calendar'] 11.05.2017  |  Tuomo Loukomies  |  Oppiminen

Menestyviä ihmisiä yhdistävät voittavat tavat

Pidin webinaarin aiheesta: Oppiminen on voittava tapa. Paikalle saapui satapäinen yleisö. Katso webinaaritallenne ja ryhdy rakentamaan itsellesi voittavia tapoja. 

Katso webinaaritallenne täältä.

Tuomo Loukomies

Oppimisvalmentaja

Lue lisää

Nauraminen kahvihuoneessa kielletty!

[fa icon="calendar'] 07.04.2017  |  Tuomo Loukomies  |  Oppiminen

 

Pelko saa meidät toimimaan. Hätätilanteiden sattuessa saamme pelosta voimaa, joka nostaa suorituskykymme äärimmilleen hetkellisesti. Pelko on voimaa. Vai onko?

Asia riippuu tilanteesta ja aikajänteestä. Pelko voi olla voimavara ja motivaattori lyhyellä aikajänteellä ja kriisitilanteessa. Tämä voi päteä myös työelämässä. Yleisesti ottaen pelko on kuitenkin huonoimpia motivaattoreita ihmisten suorityskyvylle vähänkään pidemmällä ajanjaksolla.

Lue lisää

Haluamme antaa lahjan, tuntisitko sinä sille saajan?

[fa icon="calendar'] 15.03.2017  |  Tuomo Loukomies  |  Oppiminen

 

 

Minulle soitti vanha ystävä vuosien takaa. Hän kertoi tykkäilleensä verkkotouhuistani. Hänellä oli kuitenkin muutakin asiaa: Kaverini tarvitsi neuvoja sukulaisen jälkikasvulle, jolla oli kuulemma elämä edessään, mutta opiskelutaidot hieman hakusessa.

Lue lisää

Kuinka kehittää keskittymiskykyä?

[fa icon="calendar'] 12.03.2017  |  Tuomo Loukomies  |  Oppiminen

 

Välillä olo on kuin kultakalalla. Huomio poukkoilee asiasta toiseen eikä mitään jää päähän. Keskittymiskyvyn parantamiseen on kaksi hyvää keinoa. Kalenteri ja munakello. Aikatauluta opiskelu kalenteriin ja opiskele sinulle sopivissa paloissa kelloa vastaan.

Kerron näistä työkaluista tarkemmin blogeissani sekä uudella verkkokurssillani.

Tuomo Loukomies

Oppimisvalmentaja

Kyllä! Haluan tietää miten voisin oppia nopeammin ja työskennellä tehokkaammin.

Lue lisää