Loukomiehen koulu podcast - Osa 13 - Henkka Hyppönen

[fa icon="calendar'] 22.12.2016  |  Tuomo Loukomies  |  Podcast

Henkka Hyppönen Shownotes

 

Moni tuntee Henkka Hyppösen TV:n ja radion nopea-älyisenä juontajana, keynote-puhujana ja mediapersoonana. Henkka on kuitenkin paljon muutakin. Hän on yritysvalmentaja ja yrittäjä sekä ennen kaikkea tietokirjailija, jonka uusin kirja Pelon hinta on aivan kuumottavan tasokas. Se on luettava, viihdyttävä ja erittäin informatiivinen.

Lue lisää

Oppijan 10 virhettä - Osa 10/10 - Tosiasioiden kieltäminen

[fa icon="calendar'] 19.12.2016  |  Tuomo Loukomies  |  Oppiminen

Tosiasioiden kieltäminen

Aika usein törmään tilanteeseen, jossa ihmisellä riittää selityksiä sille, miksi ei ole oppinut jotain asiaa. Taustalla voi olla ihan todellisiakin syitä, mutta useammin kyse on tekosyistä. Me ihmiset olemme mestareita selittämään asioita itsellemme parhain päin. Tässä on sinulle metakognitiivinen haaste: analysoi raa´an rehellisesti sitä, minkä takia jokin oppimistehtävä ei onnistu. Ehkä sinulla ei ollut oikeita työkaluja käytössä, mutta vaikkapa ajankäyttöön liittyvät ongelmat ovat aivan varmasti ratkaistavissa. Hyvin harva oppimishaaste on oikeasti niin vaikea ettei sitä voisi selättää, jos suunnittelee tekemisensä ja löytää tarkkaavaisuuden, motivaation ja muistin tekijät, jotka ovat aivan kriittisen tärkeitä. Laita asiat kalenteriin ja tee niistä itsellesi tapoja. Jos toteutat asiat tarpeeksi pieninä paloina, niin yleensä kaikki onnistuu.

Lue lisää

Oppijan 10 virhettä - Osa 9/10 - Yksin puurtaminen

[fa icon="calendar'] 09.12.2016  |  Tuomo Loukomies  |  Oppiminen

Yksin puurtaminen

Kannattaako opiskella yksin vai ryhmässä? Peruslähtökohta on aina se, että ihminen on biologisesti laumaeläin. Oppimisessa on erittäin tärkeä muistaa, että osa tiedosta voi olla järkevää omaksua yksin, mutta ikinä sosiaalisuutta ja yhteisön merkitystä ei kannata väheksyä. Oppiminen on aina viimeisteltävä jollain tavalla ryhmässä. Yksin ei päästä ikinä ihan maaliin asti.

Lue lisää