« takaisin

Kuka on teidän firman rehtori?

[fa icon="calendar'] 18.05.2017  |  Tuomo Loukomies  |  Oppiminen

jj-thompson-142854-711116-edited.jpg

Joskus vanhakin koira oppii uutta. Törmäsin viime viikolla käsitteeseen nimeltään “Chief Learning Officer”. Tämä titteli tarkoittaa ison firman oppimisprosessista vastaavaa korkeinta johtajaa. Hänen roolinsa on vastata firman tai muun organisaation oppimisesta, innovatiivisuudesta ja luovuudesta kokonaisuudessaan. Nykypäivänä tähän rooliin kuuluu luonnollisesti ymmärrys digitaalisuudesta, tekoälystä ja algoritmeistä, big datasta ja monesta muusta nykyisyyden ja tulevaisuuden ilmiöstä.

Vielä muutama vuosi sitten ei firmoissa oltu kuultukaan CDO- tittelillä toimivista johtajista. Nämä digitalisaatiojohtajat ovat pompanneet sen jälkeen moneen johtoryhmään kuin tyhjästä. Miksi? Koska ilman ei enää pärjää. Onko CLO uusi CDO? USA:ssa titteli on yleistynyt vauhdilla

CLO:n tarina

Tiettävästi ensimmäinen CLO:n tittelillä työskennellyt henkilö oli legendaarisen Jack Welchin General electric:ille palkkaama Steven Kerr. Hänellä oli vankka akateeminen tausta ja hän siirtyikin GE:lle yliopiston professorin tehtävistä. Kerrille kerrotaan tarjotun “Chief education officer”- titteliä, johon Welch oli todennut, että GE:llä on vain yksi CEO. Näin Kerristä tuli CLO, Chief learning officer.


Oppiminen on voittava tapa. Katso tästä webinaaritallenteesta kuinka voit hankkia niitä itsellesi.
Älä ole tapojesi orja vaan emäntä.

Kasvun välttämättömyys

“Sijainti, sijainti sijainti” sanotaan olevan asuntokaupan kolme tärkeintä tekijää. Busineksessä se voisi hieman kärjistäen olla kasvu, kasvu ja kasvu. Miksi kasvu sitten on niin tärkeää? Eikö voisi mennä vaan sillä mitä ennenkin on ollut?

Vastaus on, että mikään maailmassa tai elämässä ei pysy ennallaan. Jos et kasva, niin kuihdut. Mitä odottaa kuihtumisen polun päässä? Kuolema, siis konkurssi.

Kasvu ja oppiminen

Minulle kasvu tarkoittaa automaattisesti oppimista. Kasvava organisaatio vaatii ketterän ja oppimista arvostavan kulttuurin. Kasvua tavoiteltaessa pitää oppia uutta ja poisoppia vanhasta. Isoissa firmoissa koko muutosprosessin, kasvun ja kulttuurimuutoksen hallintaan tarvitaan sekä digitaalisia että perinteisiä välineitä. Tämän hallintaan tarvitaan joku, joka ymmärtää ihmistä, oppimista, organisaatioita, strategiaa, teknologiaa sekä businestä. Tämä joku voisi olla titteliltään CLO. Joko teillä on sellainen? Siis oma businesrehtori.

Tuomo Loukomies

Oppimisvalmentaja

PS. Mikä yhdistää menestyviä ihmisiä? Heitä kaikkia yhdistää kyky synnyttää tapoja, jotka auttavat heitä silloin kun tahdonvoima ei riitä.

Pidin 8.5. webinaarin teemalla, Oppiminen on voittava tapa, jossa kävin läpi malleja, joiden avulla sinä voit ottaa ohjat käsiisi. Katso webinaari ja ryhdy rakentamaan itsellesi voittavia tapoja. 


Jaa kirjoitus sosiaalisessa mediassa