« takaisin

Osa 22 - Tunteet ja motivaatio

[fa icon="calendar'] 04.02.2019  |  Tuomo Loukomies  |  Blogi, Oppiminen, Metataidot

cropped-image-of-motivated-disabled-athlete-woman-WYVC3U8

Kirjoitin 2015-2017 omaksi huvikseni kirjan oppimisesta, jolle en sen jälkeen ole tehnyt mitään. Päätin näiden vuosien jälkeen hyödyntää sitä jollain tavalla ja julkaisen sen nyt blogissani pieninä paloina, ikään kuin jatkokertomuksena.

Antoisia lukuhetkiä tästä hamaan tulevaisuuteen.

Tuomo Loukomies


OSA 22 - Motivaatio on tunne

Motivaatio on myös tunne. Se on tottakai paljon muutakin, mutta viime kädessä kyseessä on tunne siitä, haluaako tehdä jotain ja minkälaisen tunnereaktion tekeminen aiheuttaa. Työelämässä huomaa usein tekevänsä asioita, jotka kuuluvat työtehtäviin, mutta joiden tekeminen ei tuota mitään tyydytystä. Ne ovat joko rutiinihommia, tai sitten ahdistusta aiheuttavia ikäviä velvollisuuksia. Ne eivät motivoi, aiheuttavat negatiivisia tunnereaktioita ja silti teemme ne mukisematta uudestaan ja uudestaan. Joillekin ihmisille koko työelämä on tällainen ahdistusta aiheuttava pakko.

Osa aikuisuutta on tunteiden säätely ja negatiivisten tunteiden käsittely. Monella meistä on kokemusta siitä, että oppiminen ei aina ole mukava ja iloinen prosessi, vaikka oppimistulokset lopulta palkitsevatkin. Tärkeää on muistaa, että epämukavuus ja vaiva ovat usein hinta oppimisesta. Myöhemmin tässä kirjassa palataan muistiin ja muistijälkien pysyvyyteen, mutta tässä vaiheessa voin sanoa, että vaivalla opittu säilyy muistissa pitkään ja on ennen kaikkea palautettavissa sieltä helposti. Lopussa kiitos seisoo!

KYLLÄ, HALUAN OPPIA NOPEAMMIN JA TYÖSKENNELLÄ TEHOKKAAMMIN!


Jaa kirjoitus sosiaalisessa mediassa